Duurzame, hoogwaardige materialen en uitzonderlijk zitcomfort: dat is Vincent Sheppard in een notendop! Dit van oorsprong Belgische bedrijf is wereldwijd marktleider in 'Lloyd Loom'-meubelen. Bij deze techniek wordt kraftpapier rond een metalen draad gedraaid en zo tot unieke meubelstukken wordt geweven. In dit artikel vertellen we je graag meer over het merk Vincent Sheppard en laten we zien hoe jij deze handgemaakte buitenmeubels kunt stylen.

Vincent Sheppard Outdoor design tuinmeubels

Over Vincent Sheppard

Vincent Sheppard ontwerpt en produceert binnen- en buitenmeubels sinds 1992. Het merk staat bekend om zijn unieke en tijdloze ontwerpen die levenslang meegaan. Duurzaamheid en kwaliteit staan bij Vincent Sheppard hoog in het vaandel. Naast het beroemde 'Lloyd Loom'-weefsel, maakt Vincent Sheppard ook gebruik van andere materialen, zoals rotan, beuk, teak en eik, in combinatie met staal en aluminium. De meubels worden geproduceerd in Indonesië, waar het weven en buigen van rotan een oude traditie is.

Vincent Sheppard LENTO meubels

De naam van deze prachtige collectie zegt het al. Bij de LENTO meubels (Lento is Italiaans voor sloom) draait het vooral om rustig aan doen. Geniet van het goede leven terwijl je dingen doet die belangrijk voor je zijn, dat was precies wat de Belgische ontwerper Bertrand Lejoly voor ogen had bij het ontwerpen van deze collectie. De buitenmeubels van de LENTO-collectie kenmerken zich door een mix van teakhout, touw en comfortabele kussens. De laaghangende ontwerpen dragen bij aan een ontspannen gevoel, terwijl de prominente teakhouten poten een speelse touch creëren. Of je nou kiest voor een LENTO loungebank of stoel, met de meubels van de LENTO-collectie kun je eindeloos variëren. Goed om te weten: alle outdoor kussens van Vincent Sheppard zijn weerbestendig omdat deze zijn gestoffeerd met de luxe outdoor stof van SUNBRELLA.

Vincent Sheppard KODO lounge sofa

Keramiek, industrieel aluminium en acryltouw spelen de hoofdrol in de KODO-serie. Deze materialen zijn niet alleen weerbestendig, maar dragen ook bij aan een unieke uitstraling. De zachte rondingen en ronde ruggen creëren warmte en maken de buitenmeubels van de KODO-collectie extra uitnodigend. De heerlijke kussens creëren een stijlvolle look in combinatie met het elegante weefsel. Behalve in de tuin, passen de meubels ook erg goed op het (dak)terras en op het balkon.De KODO meubels maken het mogelijk om de ideale tuinset samen te stellen. Je kunt namelijk kiezen uit verschillende soorten onderstellen (fossil grey en dune white), zodat de tuinmeubelen perfect bij elkaar passen. Ook zijn er verschillende kleurencombinaties van de zitkussens leverbaar, zoals het uber-hippe Kiwi Green. De KODO-collectie bestaat uit loungebanken, relax fauteuils, voetenbanken, tuinstoelen, tuintafels, bijzettafels, ligbedden en zonnebedden. Kun je niet kiezen? In onze webshop vind je ook complete loungesets van Vincent Sheppard, zoals de Kodo Cocoon loungeset.

Vincent Sheppard LOOP lounge stoel

Vincent Sheppard Loop Lounge Chair

De LOOP meubels staan bekend om zijn aantrekkelijke design en verbluffende functionaliteit. De Vincent Sheppard LOOP tuinmeubelen zijn licht in gewicht en gemakkelijk te verplaatsen. Ook zijn de meubels stapelbaar, wat bijdraagt aan de flexibiliteit van deze collectie. De doorkijkstoelen geven het terras of de veranda een lichte en luchtige uitstraling. Eenvoud met een modern randje, zo zou je meubelen van de LOOP-collectie het beste kunnen omschrijven. De meubelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, dus er is altijd wel een set die precies bij jouw tuin of balkon past!

Vincent Sheppard DAVID sofa

De DAVID collectie van Vincent Sheppard bestaat uit klassieke teakhout meubelen. De teakhout meubelen worden gekenmerkt door een zachte grijze beits, welke de meubelen een lichte uitstraling geeft. Dankzij de slanke en elegante poten hebben de meubelen een verfijnde look en passen ze in veel verschillende interieurstijlen. De DAVID collectie bestaat uit een loungestoel, bijzettafel, salontafel, eetkamerstoel, eettafel en ligbed. De tuintafels en salontafels zijn voorzien van een duurzaam, keramieken tafelblad, welke een prachtige combinatie vormt met het teakhouten frame. Een van de bestsellers uit de DAVID collectie is de lounge sofa. De DAVID lounge sofa heeft een geweven rugleuning van propyleen en touwdetails en een teakhouten onderstel. Deze materialen creëren niet alleen een unieke uitstraling, maar zorgen er ook voor dat de bank jarenlang meegaat. Teakhout en propyleen zijn weerbestendig en dus kan deze loungebank het hele jaar buiten staan. De loungebank wordt geleverd met twee zitkussens en twee rugkussens. Ook de zitkussens zijn weerbestendig! Maak je tuin of terras compleet met de gehele Vincent Sheppard David tuinset.

Vincent Sheppard Showroom Amsterdam

Wil je proefzitten op een van de meubels van Vincent Sheppard? Breng dan een bezoekje aan onze showroom. Wij hebben een selectie van het totale assortiment staan en adviseren je graag over alle mogelijkheden. Wij zijn gevestigd in Diemen, vlakbij Amsterdam. Je kunt er makkelijk en gratis parkeren!

 

De 'Lloyd Loom'-techniek

De 'Lloyd Loom'-techniek vindt zijn oorsprong al in het jaar 1917, in de Verenigde Staten. Het ontstaan van deze techniek is het gevolg van schaarste tijdens de Eerste Wereldoorlog, waarbij het materiaal rotan nauwelijks leverbaar was. Ondernemer Marshall Burns Lloyd bedenkt als alternatief een techniek waarbij papier rond een metaaldraad wordt gedraaid en vervolgens in grote vellen geweven papier wordt geweven. Hij ontdekt dat het materiaal niet alleen veel sterker is, maar ook zachter en dus comfortabeler dan rotan. Hij noemt zijn uitvinding de 'Lloyd Loom'-techniek.