Woontrends 2018

Het nieuwe jaar is weer volop begonnen en dat betekent een nieuwe start. En wat past er beter bij een nieuwe start dan een nieuw, fris interieur helemaal ingericht volgens de woontrends van 2018? Thuiskomen is nou eenmaal het fijnst in een interieur waar je trots op bent! Geloof me: deze woontrends van 2018 gaan je daar zeker mee helpen. Lees je mee? Let’s go!

1 Fluweel

Vorig jaar al een erg populaire stof, maar ook dit jaar mag het niet in je interieur ontbreken: fluweel! Deze zachte, klassieke stof geeft elk interieur een luxe en romantisch tintje. Fluwelen eetkamerstoelen, fauteuils en poefjes, maar ook fluwelen banken zijn een echte must-have in je interieur. Niet alleen in basiskleuren als grijs en zwart, maar ook opvallende kleuren als geel, roze of groen. Een felgele fluwelen fauteuil is bijvoorbeeld perfect als eye-catcher in je woonkamer, terwijl grijze fluwelen eetkamerstoelen zorgen voor een rustige en stijlvolle look in je eetkamer. Durf je wel wat verder te gaan? Ga dan voor een mooie fluwelen bank!

 BePureHome fluwelen bank Rodeo

BePureHome fluwelen bank en fauteuil Rodeo

Zuiver stoelen Britt

Zuiver fluwelen stoelen Brit  

Bekijk alle fluwelen meubels

2 Oker geel

Dé kleur van 2018: oker geel. Deze stijlvolle kleur is perfect voor een vrolijke en warme uitstraling in je interieur. De kleur oker geel zie je vooral veel terug in eetkamerstoelen en fauteuils, maar ook okergele banken zijn helemaal in. Combineer okergeel met zachte kleuren als lichtgrijs, poeder roze  en wit voor een zachte en romantische look in je interieur. Liever een stoere look? Combineer de kleur dan met zwart, hout en metaal. Vind je een okergele bank, fauteuil of stoel iets té veel? Dan kun je de kleur ook heel mooi laten terugkomen door middel van accessoires. Okergele kussens voor op de bank of een mooi okergeel kleed onder de salontafel bijvoorbeeld!

Woood stoelen Nora

 Woood stoelen Nora - Okergeel 

Zuiver vloerkleed Marvel butter

Zuiver vloerkleed Marvel - Butter

Woood bank Rocco

Woood bank Rocco - Okergeel

3 Industrieel

Industriële meubels zijn hot! Ze zijn stoer, puur en rauw en zijn vaak goed te combineren met verschillende woonstijlen. Materialen als gerecycled hout, metaal en leer zie je veel terugkomen bij de industriële meubels. Dat klinkt misschien ongezellig en koud, maar dat is het zeker niet! Industriële meubels kunnen ook heel goed zorgen voor een warme en sfeervolle uitstraling in je interieur. Het is maar net hoe je het combineert! Combineer een industriële tafel bijvoorbeeld met gestoffeerde eetkamerstoelen voor een industriële, maar toch ook warme look in je eetkamer. Daarnaast zijn veel industriële meubels gemaakt van hout: één van de materialen die perfect zijn voor het creëren van een warme look in je interieur.

 Eleonora stoelen Tone

Eleonora stoel Tone en Eleonora eettafel Vigan 

d-Bodhi Fendy

d-Bodhi Fendy collectie

Bekijk alle industriële meubels

4 Vintage - Klassiek

Oud is het nieuwe nieuw! De vintage/klassieke meubels zijn weer helemaal in dit jaar. Daarvoor hoef je natuurlijk niet het complete interieur van je oma leeg te roven: er worden ook veel meubels geproduceerd met een klassiek design of een vintage look. Vintage meubels zien er vaak al ‘gebruikt’ uit, maar dan op een mooie en stijlvolle manier. Denk bijvoorbeeld aan een leren fauteuil met wat kleine kleurverschillen en lichte beschadigingen. Klassieke meubels zorgen voor een warme uitstraling in je interieur en gaan vaak gepaard met donkere kleurtinten als donkerbruin, donkerrood, donkergroen of donkerpaars. Is een heel interieur vol klassieke meubels iets te veel van het goede? Dan kun je een enkel klassiek meubelstuk ook heel goed als eye-catcher gebruiken in combinatie met andere woonstijlen. Een klassieke fauteuil kan bijvoorbeeld heel mooi staan in een industrieel interieur!

 Eetkamerstoel Jill

24Designs stoel Jill - Donkergroen 

Kare Design Fauteuil My Desire

Kare Design Fauteuil My Desire - Bruin

5 Color Blocking

Kleur, kleur en nog eens kleur! Color blocking is helemaal hip op interieurgebied. Combineer meerdere felle kleuren met elkaar voor een vrolijke en sfeervolle uitstraling in je interieur. Ga bijvoorbeeld voor een fel gele muur in combinatie met een kobalt blauwe fauteuil en gele accessoires. Vind je veel kleur in je interieur nog iets te spannend? Begin dan met verschillende felgekleurde accessoires en breid het dan later uit met een felgekleurde kast of fauteuil. Zo bouw je het langzaam op en kan je goed testen welke kleuren het mooist bij jouw interieur passen. 

Tenzo Malibu collectie

Tenzo

Tenzo

6 Marmer

Strak met een vleugje glamour: marmeren meubels zorgen voor een luxe en stijlvolle uitstraling in je interieur! Het is dan ook niet zo gek dat deze woontrend ook in 2018 nog steeds erg populair is. En niet alleen wit marmer, maar ook groen, zwart en bruin marmer zie je veel terug. Marmer gaat goed samen met een romantisch interieur, maar ook in een strak en modern interieur is marmer een must-have. Combineer je marmeren eettafel, salontafel of bijzettafel met gouden accessoires voor een extra stijlvolle look!

OxDenmarq Salontafel O

OxDenmarq Salontafel O - Wit Marmer

TemaHome Salontafel Gleam

TemaHome salontafel Gleam

 

Bekijk alle marmeren meubels