Wat is de ideale zithoogte voor een barkruk?

Vaste barkruk of een in hoogte verstelbare barkruk?

Om comfortabel te zitten op een barkruk mag het verschil tussen de bovenkant van het barblad en de bovenkant van de zitting maximaal 30 cm zijn, de meeste optimale afstand is 27 - 28 cm. De hoogte van een verstelbare barkruk is in de meeste gevallen 60 - 83 cm (optimaal 65 cm zithoogte) en bij vaste barkrukken 60 - 80 cm. Gangbare standaard maten voor vaste barkrukken zijn 66 cm en 76 cm hoogte. Lagere vaste barkrukken van 60/61 cm worden ook wel counter barkrukken genoemd en zijn zeer geschikt voor bijvoorbeeld een kookeiland van 90 cm hoogte. Bedenk wel dat een verstelbare barkruk nog enige cm's lager komt door de gasveer als er iemand op plaats neemt en ook een dik gestoffeerde zitting zal nog wat inzakken. Ook adviseren wij een stabiele vaste barkruk i.p.v. een verstelbare barkruk voor kinderen en jongeren! Die gaan er mee spelen wat de kans op beschadigingen aan het eiland groter maakt. De meest ideale barhoogte is 90 - 105/110 cm. Is de bar hoger, vraag ons dan om advies.

Voor bartafels hoger dan 115 cm adviseren wij je te kiezen voor een barkruk op maat zoals o.a. de barkruk Ryder of de barkruk Russel. Hierin adviseren wij je graag, bel direct met onze specialist op 020 - 7008203

Bekijk hier onze TOP 10 barkrukken

Maximale breedte van barkrukken.

Wil je bepalen hoeveel barkrukken je kwijt kunt? Je dient rekening te houden met een ruimte van 60 cm per persoon om comfortabel aan een bar te kunnen zitten.

Design barkrukken voor in en om het huis.
Barkrukken vragen weinig ruimte en dragen bij aan een informele stemming. Dit maakt ze niet alleen geschikt voor thuis, in de keuken, aan je kook-eiland en bar maar ook ideaal voor de zomer in de tuin tijdens een zomeravond barbecue aan bijvoorbeeld een sta-tafel. Bekijk ook eens onze speciale outdoor verlichte bartafels van Moree.

Moderne barkrukken voor zakelijk en horeca gebruik.

DesignOnline24 is de vaste leverancier voor de zakelijke- en horeca ondernemer die zich wil onderscheiden. De situaties waarvoor je deze vaste barkrukken of verstelbare barkrukken kunt gebruiken zijn o.a. kantines, ontvangstrecepties, stands op beurzen, restaurants en natuurlijk cafés. Eigenlijk overal waar tijdelijk of permanent een extra zit- en sta-ruimte gerealiseerd dient te worden. De barkrukken in de prijsklasse tot € 150,- zijn in de meeste gevallen alleen geschikt voor privé gebruik of licht zakelijk gebruik zoals op beurzen en stands maar niet voor intensief gebruik zoals in de horeca, openbare ruimtes en winkels. Hiervoor hebben wij een speciale collectie van o.a. de design merken SCAB Design, Magis, 24Designs en Pedrali maar ook maatwerk barkrukken welke wij speciaal met leer en in de gewenste kleur kunnen stofferen.


Veel mogelijkheden met barkrukken van DesignOnline24

Barkrukken en barstoelen met rugleuning en zonder rugleuning van metaal of met een aluminium onderstel. Vooral de aluminium barkrukken kunnen vaak ook buiten worden gebruikt. Dat is handig voor bij een buitenbar, als barkrukken bij een statafel op het terras of als de barkruk bij een strandpaviljoen wordt gebruikt. De barkrukken van staal zijn qua frame zeer sterk en dus geschikt als barkruk voor buiten gebruik. Indien je kiest voor een type barkruk die is gestoffeerd met kunstleer of stof dan nog zijn deze producten zeer robuust en schokbestendig. Voor gebruik bij een snackbar of cafetaria zijn de volledig aluminium barkrukken een goede optie. Ook zijn daar de barkrukken met een kunststof kuip goed geschikt. Denk bij de aanschaf van uw barkrukken vooral wat jezelf mooi vind maar ook of je gasten en vrienden er comfortabel op kunnen zitten. De aanschaf moet immers vele jaren meegaan dus een goede keuze is van het grootste belang. In ieder geval hebben wij voor iedere locatie of moment wel een geschikte barkruk.

 Vaste, niet in hoogte verstelbare barkrukken In hoogte verstelbare en draaibare barkrukken