Ideale zithoogte barkruk

Ideale zithoogte barkruk bepalen

barkrukken

Om comfortabel te zitten op een barkruk mag het verschil tussen de bovenkant van het barblad en de bovenkant van de zitting maximaal 30 cm zijn, de meeste optimale afstand is 27 - 28 cm. Voorbeeld: stel je hebt een bartafel van 90 cm hoog vanaf de bovenkant van het tafelblad. Haal daar 30 cm vanaf en de minimale zithoogte is dan 60 cm. Of beter gezegd, haal daar 27 cm vanaf en de maximale zithoogte is 63 cm

Bezoek onze showroom

Twijfel je en wil je de barkrukken eerst even zien? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. Wij zijn gevestigd in Diemen, snel bereikbaar en vlakbij Amsterdam.

Bekijk alle barkrukken


 

Vaste barkruk of een in zithoogte verstelbare barkruk?

De zithoogte van een verstelbare barkruk is in de meeste gevallen 60 - 83 cm (optimaal 65 cm zithoogte) en bij vaste barkrukken 60 - 82 cm. Gangbare standaard maten voor vaste barkrukken zijn 65 cm en 75 cm zithoogte. Lagere vaste barkrukken met een zithoogte van 60/67 cm worden, ook wel counter barkrukken genoemd zijn zeer geschikt voor bijvoorbeeld een kookeiland van 90 - 95 cm hoogte. Bedenk wel dat een verstelbare barkruk nog enige cm's lager komt door de gasveer als er iemand op plaats neemt en ook een dik gestoffeerde zitting zal nog wat inzakken. Ook adviseren wij een stabiele vaste barkruk i.p.v. een verstelbare barkruk voor kinderen en jongeren; voor hun eigen veiligheid en jonge kinderen gaan met de barkrukken spelen wat de kans op beschadigingen aan het kookeiland of bar ook groter maakt. De meest ideale barhoogte is 90 - 105/110 cm. Is de bar hoger, vraag ons dan om advies.

Voor bartafels hoger dan 115 cm adviseren wij een extra hoge barkruk met een zithoogte van 91 cm zoals de barkruk Ryder of de barkruk Russel, leverbaar in vele kleuren kunstleer en stof. Hierin adviseren wij je graag, bel direct met onze specialist op 020 - 7008203

Verstelbare Barkrukken Vaste barkrukken

Bekijk hier onze top 10 barkrukken


Rode barkrukken


 

Barkrukken met de juiste zithoogte kopen

De juiste zithoogte berekend? Bekijk dan ons aanbod in barkrukken in verschillende zithoogtes!

 
 
Staat je ideale zithoogte er niet bij? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag met het zoeken naar de perfecte barkruk!

 

Bekijk alle barkrukken


Barkruk
 

Maximale breedte van barkrukken

Wil je bepalen hoeveel barkrukken je kwijt kunt? Je dient rekening te houden met een ruimte van 60 cm per persoon om comfortabel aan een bar te kunnen zitten.

Design barkrukken voor in en om het huis

Barkrukken vragen weinig ruimte en dragen bij aan een informele stemming. Dit maakt ze niet alleen geschikt voor thuis, in de keuken, aan je kook-eiland en bar maar ook ideaal voor de zomer in de tuin tijdens een zomeravond barbecue aan bijvoorbeeld een sta-tafel. Bekijk ook eens onze speciale outdoor verlichte bartafels van Moree.


Barkrukken


 

Moderne barkrukken voor zakelijk en horeca gebruik

DesignOnline24 is de vaste leverancier voor de zakelijke- en horeca ondernemer die zich wil onderscheiden. De situaties waarvoor je deze vaste barkrukken of verstelbare barkrukken kunt gebruiken zijn o.a. kantines, ontvangstrecepties, stands op beurzen, restaurants en natuurlijk cafés. Eigenlijk overal waar tijdelijk of permanent een extra zit- en sta-ruimte gerealiseerd dient te worden. De barkrukken in de prijsklasse tot € 150,- zijn in de meeste gevallen alleen geschikt voor privé gebruik of licht zakelijk gebruik zoals op beurzen en stands maar niet voor intensief gebruik zoals in de horeca, openbare ruimtes en winkels. Hiervoor hebben wij een speciale collectie van o.a. de design merken SCAB Design, Magis, 24Designs en Pedrali maar ook maatwerk barkrukken welke wij speciaal met leer en in de gewenste kleur kunnen stofferen.

Veel mogelijkheden met barkrukken van DesignOnline24

Barkrukken en barstoelen met rugleuning en zonder rugleuning van metaal of met een aluminium onderstel. Vooral de aluminium barkrukken kunnen vaak ook buiten worden gebruikt. Dat is handig voor bij een buitenbar, als barkrukken bij een statafel op het terras of als de barkruk bij een strandpaviljoen wordt gebruikt. De barkrukken van staal zijn qua frame zeer sterk en dus geschikt als barkruk voor buiten gebruik. Indien je kiest voor een type barkruk die is gestoffeerd met kunstleer of stof dan nog zijn deze producten zeer robuust en schokbestendig. Voor gebruik bij een snackbar of cafetaria zijn de volledig aluminium barkrukken een goede optie. Ook zijn daar de barkrukken met een kunststof kuip goed geschikt. Denk bij de aanschaf van uw barkrukken vooral wat jezelf mooi vind maar ook of je gasten en vrienden er comfortabel op kunnen zitten. De aanschaf moet immers vele jaren meegaan dus een goede keuze is van het grootste belang. In ieder geval hebben wij voor iedere locatie of moment wel een geschikte barkruk.


Barkrukken