Dit is waarom laminaat zo populair is

Hoe kan het toch dat laminaat zo’n populair type vloer is? Waarschijnlijk omdat een goede laminaatvloer gemak biedt, duurzaam is en betaalbaar is, zonder dat dit ten koste gaat van de uitstraling. Laminaat heeft allang niet meer het goedkope imago dat het vroeger had. Laten we daarom wat dieper ingaan op de voordelen van laminaat en wat er allemaal te krijgen is op het gebied van laminaatvloeren.

De voordelen van laminaat

Een laminaatvloer is een betaalbaar alternatief voor een massieve houten vloer of een natuurstenen tegelvloer. Daarmee is het overigens absoluut geen tweede optie voor als je onvoldoende budget hebt voor een vloer van hardhout of natuursteen. Hoogwaardig laminaat is tegenwoordig nauwelijks te onderscheiden van massief hardhout of echt natuursteen, maar brengt los daarvan verschillende voordelen met zich mee. Zo is laminaat bijvoorbeeld makkelijk schoon te houden, onder meer omdat het geen stof, haren of allergenen aantrekt. Ook is een laminaatvloer relatief makkelijk aan te leggen. Verder zijn de meeste laminaatvloeren - dankzij de uitstekende warmteoverdracht en goede isolatie - zeer geschikt voor vloerverwarming

De tijdloze uitstraling van visgraat

Als je eenmaal besloten hebt om een laminaatvloer te laten plaatsen, zul je merken dat je genoeg keuze hebt. Dat is het mooie van laminaat; het is verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren, texturen en patronen. Een van de populairste keuzes is visgraat. Dit tijdloze patroon doet het goed in vrijwel iedere ruimte. Het is dan ook niet voor niets dat je visgraatvloeren tegenkomt in zowel moderne appartementen als oude kastelen. Als je op zoek bent naar een eiken visgraatvloer die makkelijk te onderhouden is en lang meegaat, is een visgraatvloer van laminaat zeker het overwegen waard.

Van modern tot traditioneel

Wat is nu mooi laminaat? Dat hangt in eerste instantie natuurlijk vooral af van je persoonlijke voorkeur. We raden je daarom aan om lekker de tijd te nemen om de verschillende kleuren, texturen en patronen te vergelijken In een interieur met veel landelijke elementen kan een rustieke eiken laminaatvloer goed werken. Of wat dacht je van donkergrijs laminaat? Dit kan mooi aansluiten bij een modern, minimalistisch interieur. Laat je inspireren, er valt genoeg te kiezen.