Extra lang genieten van de zomer in eigen tuin

De zomer is in volle gang en ondanks het wispelturige klimaat proberen we uiteraard het meeste uit de zomer te halen. Van ‘s ochtends vroeg genieten van die eerste zonnestralen op je gezicht tot heerlijk tot in de late uurtjes van de frisse buitenlucht zitten, voor ons kan de zomer niet lang genoeg duren! 

Helaas heeft niet iedereen de tijd of budget om een verre tropische vakantie te boeken of om lekker lange weken op de camping te staan. Maar geen zorgen, met een paar prachtige planten voor in de tuin tover jij jouw woonomgeving om tot een zomers paradijs waar je zelfs in de laatste zomermaanden nog van kunt genieten. Als je namelijk kiest voor een leuke selectie aan bloeiende zomerbloemen creëer jij dat zomerse gevoel gewoon in eigen tuin!

De hele zomer vol bloemen

Om het meeste uit je zomertuin te halen is het slim om te beginnen met een leuke selectie aan verschillende zomerbloemen die ieder op een ander moment bloeien. Op deze manier zit je namelijk tot eind september of zelfs oktober nog tussen de kleurrijke bloemen in eigen tuin. We hebben een paar mooie en makkelijke tuinplanten voor je op een rijtje gezet waarvoor je niet eens de deur uit hoeft, je kunt de planten namelijk gemakkelijk online bestellen. Maar welke planten bloeien nu het mooiste en beste?

  • De maand mei: 

Als tip voor de volgende zomer kun je met deze tuinplanten in mei al genieten van mooie bloeiende bloemen, zoals de welbekende Blauweregen. Deze snelgroeiende klimplant is ontzettend gemakkelijk in het onderhoud en bloeit vanaf begin mei tot half juni. Let er wel op dat deze plant erg snel groeit en tot wel 20 meter hoog kan worden, dus tijdig snoeien is belangrijk!

  • De maand juni:

Nog zo’n mooie, makkelijke klimmer, de kamperfoelie. Deze sterk geurende klimplant heeft een zoete, honigachtige geur met de meest felgekleurde bloemen in de kleuren rood, roze, geel, wit en paars. De kamperfoelie bloeit van juni tot en met september en sommige varianten blijven zelfs tijdens de winter mooi groen. Ze is makkelijk in de verzorging en groeit goed op een halfschaduw plek. 

  • De maand juli:

Het is hartje zomer en jouw tuin ziet er uit als een zomers paradijs met de uitbundige hortensia. De hortensia is ontzettend populair vanwege haar volle bloemen in verschillende kleuren en grote omvang. Daarnaast kan ze tot zelfs november in bloei staan, een extra lang zomergevoel dus! Zorg er voor dat de plant genoeg water heeft en voor je het weet kun je tot wel 6 maanden lang van mooie witte, groene, roze, paarse en blauwe bloemen genieten in eigen tuin. 

  • De maand augustus:

In augustus zorg je voor een heerlijk geurende tuin met lavendel, leuk in de grond maar ook ontzettend charmant in een plantenbak of bloempot. Deze welbekende paarse bloem groeit goed in de volle zon en houdt niet van te veel water, zorg er dus voor dat je jouw bloempot lavendel binnen of beschut zet tijdens de natte Hollandse zomerdagen. 

  • De maand september: 

De maand september is ideaal om te genieten van zogenaamde laatbloeiers, die vaak tot oktober en november blijven bloeien. Voor een zomerse uitstraling in de nazomer ga je bijvoorbeeld voor de Herfstaster, met haar lieflijke zonnige bloemen. De aster is een sterke plant die ook in de grond geplant kan worden en met een beetje liefde en aandacht kun je er jarenlang van genieten. Ze groeit het beste in de volle zon en heeft niet veel water nodig. Met een leuke selectie aan verschillende kleuren asters zoals paarse, rode, gele en witte bloemen geniet je tot in de herfst van zomerse kleuren in eigen tuin. 

Voor elke zomermaand is er wel een passende tuinplant te vinden zodat jij jouw eigen privé paradijsje in eigen tuin kunt creëren. Lees je goed in over de verzorging en plaatsing van jouw favoriete zomerplanten zodat je de hele zomer lang van geurende felgekleurde bloemen kunt genieten.